2016

EGE SERAMİK TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU LİSTESİNDE 12 SIRA YÜKSELDİ 1

Her yıl İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan “ Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2015” listesi açıklandı.

Türkiye’nin 500  Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde bu yıl da yer alan  Ege Seramik, bir önceki yıla göre, 12 sıra yükselerek başarı grafiğini yukarılara taşıdı. 

ISO 500 listesinin açıklanmasıyla ilgili görüşlerini aktaran, Genel Müdür Göksen Yedigüller, elde edilen başarı ile ilgili yaptığı açıklamada  ‘’ Türkiye’nin 500 büyük Sanayi Kuruluşu içerisinde yer almak bizim için yıllardır süregelen bir gurur vesilesi. Bu yıl  listede 12 sıra daha yükselerek  369. sırada  yer almak bizi ayrıca mutlu etmiştir. Kaliteden ödün vermeyen, sürekli inovasyonu hedeflediğimiz üretimimizle, hem sektörümüze, hem de ülke ekonomisine en iyi şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sanayiye katkı sağlamak için teknoloji yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Her yıl, bir önceki yılı geride bırakarak ileriye gitmek, şirketimizin en önemli hedefleri arasında olmaya devam edecektir. Bu günlere gelinmesinde katkısı olan sermayedarlarımıza, iş ortaklarımıza ve  çalışanlarımıza teşekkür ederiz.”  dedi.

 

Ege Seramik Hakkında ;

Bir İbrahim Polat Holding kuruluşu olan ve 1972 yılında üretime başlayan Ege Seramik,  150 yetkili satıcısı ve 2000’ e yakın satış noktası ile, yaygın satış ağına sahiptir.  1992 yılından bu yana halka açık olan şirketin hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında işlem görmektedir. Ege Seramik, Türkiye’de seramik sektöründe ürün geliştirme faaliyetleri ile pazarı domine eden konumdadır. İç ve dış pazarlarda, pazarın eğilim ve trendlerini yakından takip eden, dinamik ürün portföyü ile  farklılaşmaktadır.

Ege Seramik, 2009 yılında Türkiye’yi dijital baskı teknolojisi ile tanıştırmış ve sektörün gelişiminde öncü rolü ile büyük katkı sağlamıştır.

ISO 500 Listesi Hakkında ;

500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasındaki temel kriter, üretimden satışlardır. Yani sonuçlar, kuruluşların kendi üretmiş olduğu ürünlerden yaptığı satışları kapsamaktadır.

Bunun yanı sıra çalışma kapsamında satış hasılatı, brüt katma değer, özkaynak, aktif toplamı, vergi öncesi dönem kâr ve zarar toplamı, ihracat ve ortalama çalışan sayısı büyüklükleri gibi, istatistiki değerleri eşsiz verilerle yapılmış analizlere de yer verilmektedir.

Ayrıca finansal oranlar, kaynak yapısı, karlılık oranları, ekonomik karlılık, varlık devir hızları, net katma değerinin faktör gelirleri (fonksiyonel) dağılımı, üretim faaliyeti dışı gelirler, istihdam ve brüt katma değer dağılımı ile işgücü verimliliği konularında da çeşitli değerlendirmeler yapılmaktadır